Renovatie huurappartementAppartementje huisbazin Sofie

Antwerpen


Juni 2018


Huisbazin Sofie zat met een appartement dat dringend een opknapbeurt nodig had. We kregen vrij spel om met een bepaald budget het appartement zo goed mogelijk op te knappen. We zijn begonnen met het verwijderen van het verschrikkelijke vezelbehang dat op de oude muren gekleefd was. De muren hebben we dan gefixeerd een bepleisterd met een dun laagje fix&finish. Het beste zou hier zijn om de oude bepeistering af te kappen en opnieuw te bezetten maar het budget liet dit niet toe. Dit is dan een goedkopere tussenoplossing om toch "gladde" muren te verkrijgen. 


Zoals bij veel oude huizen zijn de plafonds hier zeer hoog. Omdat het huurappartement een beperkte oppervlakte heeft hebben we beslist om wat extra ruimte te creĆ«ren door een mezzanine te maken. Hiervoor hebben we een stuk uit de bestaande muur van de keuken en slaapkamer gehaald en het resterende stuk muur verstevigd. Verder hebben we stopcontacten en een lichtschakelaar geplaatst boven op de mezzanine. Een onderaannemer heeft een raam geplaatst zodat het natuurlijke licht dieper in de woning kan schijnen. Een andere onderaannemer heeft voor ons een mooie houte trap gemaakt die naar de mezzanine gaat. 


Op de vloer lag nog een oude versleten laminaat. Die hebben verwijderd en vervangen door een nieuwe.  Achteraan de woning was de vloer verzakt en lag in golven als gevolg van de oude keldergewelven. Deze vloer hebben we dan ook eerst genivelleerd.


Alle muren en deuren hebben we uiteindelijk mooi geschilderd in het wit zodat de woonst klaar was om terug te verhuren. Huisbazin Sofie was zeer tevreden. Ze kon de gevraagde huurprijs nu gevoelig opkrikken.